Lakritsi- ja salmiakkisuklaat ovat taas yllättven nousussa. Itse en ole lakritsin/salmiakin ja suklaan liitosta lainkaan innoissani, vaikka molempia rakastankin, yhdessä ne eivät vaan toimi! Mieheni kuitenkin toi minulle äitienpäivänä yllätyksenä tuota Cloetan suklaata ja täytyy myontää, se kuulostaa jännittävältä! Eilisellä kauppareissulla silmiini sattui myös pari muuta saman kategorian suklaata, joten teenpä näistä yhteispostauksen.


DSC_0739.jpg

Maitosuklaata (96%), vadelmaa (2%) ja lakritsirakeita (2%), Cittari (kuitti hukassa)
Allergeeneinä maitojauheet, soija. Saattaa sisältää pieniä määriä hasselpähkinää ja mantelia.

Suklaata, lakritsia ja vadelmaa.. Iiik.. Suklaa tuoksuu todella voimakkaasti vadelmalle ja vadelman palat ovat aika jänniä, pidän suuresti pakastekuivatuiden marjojen rapsakkuudesta. Maku on todella omaperäinen, hieman omituinen. En oikein tiedä onko tämä kierolla tapaa hyvää, vai eikö maut sovi yhteen lainkaan. Lakritsia itsessään ei maista, muuten kuin yhdistelmänä suklaan kanssa.


DSC_0742.jpg


*     *     *

Maitosuklaalla kuorrutettu vohveli, jossa lakritsinmakuista täytettä (46%), Cittari 0,55e

Allergeeineinä maitojauhe, venhäjauho, maitorasva, soija. Saattaa sisältää pieniä määriä hasselpähkinää, mantelia ja kananmunaa.

Tuoksu on aika houkutteleva eikä makukaan ole pollompi! Lakritsi on itseasiassa aika maukas eikä edes sodi suklaan kanssa, koska niiden välissä on vohvelia. Lakritsi on luultavasti Fazerin omaa, mikä selittää sen herkullisuuden. Tämä on ehdottomasti paras maistamistani lakritsisuklaista!


DSC_0747.jpg


*     *     *

Salmiakkipaloja sisältävä maitosuklaa, Lidl 1,99e

Allergeeneinä kerma-, hera- ja maitojauheet. Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää ja gluteenia.

Tuoksu on suklaan ja lakritsin sekoitus. Salmiakkipalat ovat inhottavan kovia ja niitä on  p a l j o n. Suutuntuma on todella epämiellyttävä eikä makukaan ole mieleen. Salmiakki itsessään on ihan hyvän makuista, suolaista ja voimakasta, mutta yhdistettynä suklaaseen tulos on juuri se salmiakki/lakritsisuklaita leimaava karmaiseva makujen taistelutanner. Yksi pala tätä riittää minulle, kiitos.


DSC_0748.jpg