Tänään luvassa makuhermojen polttelua!

DSC_0116.jpg


Salmiakkipippurikaramelleja, Cittari 1,59e

Allergeeneinä Saattaa sisältää pieniä määriä vehnää.

Nämä ovatkin ulkonäoltään normaaleista Turkkaresita poikkeavia. Pinta on kiiltävä ja hampaisiin tuntuvat kovemmilta. Kokokin on aavistuksen pienempi ja muoto pyoreä. Makukin on erilainen, enemmän karkkimainen ja pinta on aavistuksen tulinen, toisin kuin perusturkkareissa. Sanoin, että pinta tuntuu hampaisiin kovemmalta, mutta purressa se on kuitenkin pehmeämpää eikä hajoa samallalailla sirpaleiksi kuin perinteinen, vaan on ehkä hieman jopa purkkamainen! Tykkään tästä uudistuksesta, vaikkei vanhoissakaan mitään vikaa ole.

Maullisesti nämä ovat aikalailla perinteisen sinisen ja aikoinaan myynnissä olleen taivaallisen keltaisen pussin välimaastossa. Oi että, kun nuo keltaiset Turkkarit tulisivat takaisin!  Neljän karkin jälkeen kielessä on kiva polte.


DSC_0119_1.jpg



*      *      *



DSC_0728.jpg/

Lakritsi-salmiakkimakeisia, K-market 1,57e

Allergeeneinä -

Pussissa on siis kahdenlaisia karkkeja, lakritsisia ja salmiakkisia. Lakritsisiset ovat ruskeita ja salmiakkiset harmaita.

Lakritsinen maistuu tutulle, olisiko näitä ollut myynnissä irtokarkkeina. Pinta ei ole tulinen ja jauhesisuskin on todella pliisu. Lakritsia ei maista kuin pinnan jauheessa, karkki itse maistuu jopa hieman sitruunaiselle!  

Salmiakkinen on pinnastaan kirpeän suolainen, ääk! Hyi inhottavuus :D karkki itse on aika mauton, mutta siihen on lisätty jotain aromikasta oljyä.. En oikein saa kiinni onko se jotain minttua, mentolia vai jopa anista.. Jotain raikasta kuitenkin ja vähän häiritsevää. Sisus taitaa olla pelkkää suolaa.. hyh. Tulisuudesta ei siis ole tietoa kummassakaan.

En voi suositella ostettavaksi.

DSC_0729.jpg