Tänään herkutellaan uusilla valkosuklailla! Täytyy sanoa, että olen aika innoissani varsinkin tuosta salmiakki versiosta!

 

DSC_0250.jpg

 

Salmiakki valkoinen suklaa, Sokos 3,20e

Allergeeneinä täysmaitojauhe, soija. Valmistettu tehtaassa, jossa käsitellään hasselpähkinää.

Tämä tuoksuu aika tasapainoiselta, mutta salmiakin hajun erottaa selvästi suklaata nuuhkutellessaan. Salmiakin palaset näyttävät ja maistuvat lakritsijäätelöiden kuorrutteessa usein käytettäville nonparelleille, vaikka ovatkin suurempia paloja. Valkosuklaa ja salmiakki toimivat yllättävän hyvin yhteen, kumpikaan ei pääse hallitsemaan, vaikka salmiakki paikoin maistuukin voimakkaasti ja tuo jännittävää suolaisuutta valkosuklaan pehmeyteen. Mielestäni todella onnistunut kombinaatio! Kokokin on aika sopiva näin voimakkaalle makuelämykselle.

 

DSC_0254.jpg

 

*     *     *

Valkosuklaata ja vadelmaa (10%) sisältäviä paloja, Lidl 1,69e

Allergeeneinä täysmaitojauhe. Saattaa sisältää pieniä määriä hasselpähkinää ja mantelia.

Tämä tuoksahtaa todella voimakkaasti vadelmalle.. Suklaan vadelmasattumat on valmistettu mm. vadelmamehutiivisteestä (0,15%) ja maku on todella aidon metsävadelmainen, mistä tulee niin elävästi mieleen lapsena Lylyn paloaseman maaston vadelmapuskista syödyt vadelmat ja ympärillä pörräävät ampiaiset sun muut.. Tällaiset nostalgiatrippiherkut ovat aina kyllä ihan parhaita! En todellisuudessa ole vadelman ystävä ja mikäli sen tilalla olisikin mansikka olisin aivan myyty! Käytän joka kesä sulatettua Pandan valkoista suklaata mansikoiden dippaukseen, se on taivaallista <3 Anyway, tämä on kuitenkin paras syömistäni vadelmasuklaista tähän mennessä.

 

DSC_0253.jpg