Poikkeuksellisesti arvioin nyt samassa postauksessa kaksi tuotetta. Tällaiset suklaat osui silmään cittarissa muutama viikko sitten, erityisesti tuo sitruuna houkutti. Hintaa oli 1e/kpl

DSC_0013-normal.jpg

Maitosuklaata ja nougatin makuista hasselpähkinätäytettä (13%)

Allergeeneinä maitojauheet, hasselpähkinä. Saattaa sisältää pieniä määriä mantelia

Käärettä avatessa nenään kiirii voimakas hasselpähkinäsuklaalevitteen tuoksu. Levyn palat ovat pehmeitä ja antavat myöten niitä kevyesti painaessa tarkoittaen täytteen olevan kiinteän sijaan enneminkin juoksevaa, mutta haukatessa se ei kuitenkaan valu kolostaan ulos, mikä on hyvä asia. 

DSC_0107-normal.jpg

Maku on pettymys. Suklaa maistuu kummalliselle ja täyte on erittäin kaukana Nutellan samettimaisuudesta. Jostain syystä joidenkin suklaiden maku tuntuu parantuvan kun ne jättää yön yli "hapettumaan" aukinaisena. Olen huomannut tämän ilmiön ainakin Fazerin hasselpähkinäsuklaassa ja nyt tässä Ballerinassa. Ilmeisesti se on yhteydessä hasselpähkinään jollain tavalla. Molemmat ovat tympeän makuisia suoraan kääreestä otettuna, mutta seistyään pöydällä maku tasoittuu ja pehmentyy.

Maitosuklaata ja sitruunatryffelitäytettä (35%)

Allergeeneinä maitojauheet. Saattaa sisältää pieniä määriä mantelia.

Tässä täyte on kiinteää, ehkä vähän liian tahmaista ja hampaisin tarttuvaa. Toivoin tämän suklaan tarjoavan vaihtoehdon Fazerin markkinoilta poisvedetyn sitruunatäytepatukan tilalle, mutta maku ei ole aivan yhtä puhdas. Tuotteessa on aitoa kuivattua sitruunaa (0,1%) mikä on erittäin positiivista ja sitruuna maistuu näinkin pienenä määränä voimakkaasti, toisin kuin chili aiemmin bloggaamassani Fazerin chilisuklaassa, vaikka pitoisuus on molemmissa sama 0,1%.    


DSC_0104-normal.jpg            

Ihan kelpo suklaa, ostanen toisenkin kerran.